Hoe kies je een sjaal niet alleen mooi maar ook warm?

Een sjaal ziet er niet alleen mooi uit, maar verwarmt ook uw lichaam. Welk type sjaal het beste bij u past, hangt echter af van uw levensstijl, voorkeuren en behoeften. Of u nu op zoek bent naar een klassiek of trendy item, u zult merken dat er veel opties beschikbaar zijn.

Het eerste wat u moet overwegen is het materiaal waarvan de sjaal is gemaakt. U wilt er een kiezen die ademend, comfortabel en zacht is. Als u in een warm klimaat woont, kunt u kijken naar een katoenen sjaal. Woont u daarentegen in een kouder klimaat, dan kunt u beter kiezen voor een wollen sjaal.

Het materiaal heeft ook invloed op het uiterlijk van je sjaal. Over het algemeen zijn goedkopere sjaals vaak effen effen kleuren. De duurdere kunnen gedurfde strepen en paisley-patronen hebben. De patronen maken ze gemakkelijk te combineren met andere accessoires.

Het materiaal heeft ook invloed op hoe goed je sjaal je droog houdt. Als u in een koud klimaat woont, wilt u een stof die ten minste 30% van zijn gewicht aan vocht kan vasthouden.

Als u een sjaal wilt die u een extra voordeel biedt, kunt u een zijden sjaal proberen. Die is extreem zacht en creëert geen vocht. Het is ook geweldig in het blokkeren van de zon en geeft uw huid een gezonde gloed.

De stof moet ook machinewasbaar zijn. Als u van plan bent uw sjaal vaak te dragen, wilt u een stof kiezen die gemakkelijk te reinigen is.